Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

Німецька поліція попередила теракт на берлінському півмарафоні

Німецька поліція затримала шістьох осіб перед берлінським півмарафоном, маючи свідчення того, що вони готуються скоїти напад на його учасників і глядачів. Про це повідомляє Tagesspiegel.

Берлінська поліція підтвердила арешт шести осіб, зазначивши, що перед спортивною подією були "окремі докази того, що шість затриманих у віці від 18 до 21 року були залучені до підготовки злочину, пов'язаного з цією подією", - сказали в поліції.

Генеральний прокурор Берліна і Державна канцелярія з кримінальних розслідувань "на основі цих свідчень і ще не повністю з'ясованих обставин нападу в Мюнстері" ухвалила рішення для обшук квартир і двох автомобілів в Шарлоттенбургу-Вільмерсдорфі і Нойкельні.

Видання Die Welt повідомило, що головний підозрюваний був близьким знайомим тунісця Аніса Амрі, який скоїв теракт на берлінському різдвяному ярмарку в грудні 2016 року.

За даними правоохоронців, він планував убивати учасників напівмарафону та глядачів ножами. В квартирі одного з його ймовірних спільників були знайдені сліди вибухової речовини.

Нагадаємо, в суботу в центрі міста Мюнстер за заході Німеччини водій мікроавтобуса свідомо скоїв наїзд на людей. Чоловік, який в’їхав у натовп на мікроавтобусі, вбивши 3 і поранивши близько 20 людей, після цього застрелився у автомобілі.

Початкові повідомлення не виключали, що сталася терористична атака. Згодом низка німецьких ЗМІ з посиланням на джерела в поліції, повідомила, що слідство вважає, що інцидент не був терористичною атакою. Підозрюваний був німець, який до скоєння злочину виявляв схильність до самогубства.

Європейська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ