Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Норвегія виділить майже $6,4 млн громадським організаціям в Україні

Норвезький уряд виділить майже 6,4 мільйона доларів на підтримку діяльності громадських організацій в Україні у межах нової грантової програми The Nansen Support Programme.

Про це йдеться на сайті норвезького уряду.

Ця програма має на меті зміцнити українське громадянське суспільство та сприяти інклюзивності та прозорості у відновленні й демократичних реформах. На першому етапі на неї виділять 70 млн норвезьких крон (6,37 млн доларів). 

«Захист і підтримка українських інституцій та організацій має вирішальне значення для досягнення успіху України в боротьбі з росією, у відновленні, впровадженні важливих реформ і боротьбі з корупцією», — заявив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде.

Крім того, норвезька підтримка також спрямована на те, щоб допомогти Україні реалізувати свої амбіції щодо європейської інтеграції та членства в ЄС. 

Ейде зауважив, що українське громадянське суспільство відіграє велику роль у просуванні процесів реформ та забезпеченні кращих послуг для громадян. За його словами, завдяки зусиллям ГО українська влада прийняла більш прозору та інклюзивну політику.

«Вони роблять свій внесок у політичні рішення. Це та робота, яку ми хочемо підтримати», — сказав він.

Утім, наявні схеми фінансування значною мірою спрямовані на невелику кількість професійних організацій у столиці та інших містах. Тому Норвегія спочатку прийматиме заявки від широких мережевих організацій або консорціумів.

Міжнародні, українські, норвезькі та інші іноземні мережеві організації зможуть подавати заявки самостійно або як партнери в консорціумі. Такими партнерами можуть бути місцеві українські неурядові організації, групи інтересів (наприклад, жіночі організації), профспілки, релігійні організації та незалежні медіаорганізації.

Схема підтримки не передбачає фінансування гуманітарної діяльності або підтримки військових, приватного бізнесу чи організацій системи ООН. Період фінансування — з 2024 до 2027 року включно. Кінцевий термін подання заявок — 19 червня 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ