Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Новим командувачем ОК "Південь" став Геннадій Шаповалов

Фото - ОК
Фото - ОК "Південь"
Фото - ОК
Фото - ОК "Південь"
1/2
Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк представив особовому складу ОК новопризначеного командира.

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначений бригадний генерал Геннадій Шаповалов, повідомляють в ОК "Південь".

Павлюк також подякував екскомандувачу ОК "Південь" генерал-майору Андрію Ковальчуку і привітав його з призначенням на посаду начальника Військової академії (м. Одеса).

Що відомо про Шаповалова

Геннадій Шаповалов народився у 1978 році у Кіровоградській області. Закінчив Інститут танкових військ при Харківському державному політехнічному університеті та Командно-штабний інститут застосування військ (сил) Національного університету оборони України.

Крім того, навчався у Національному університеті "Острозька академія" за спеціальністю "Міжнародні відносини, громадські комунікації та регіональні студії". Також він закінчив Військовий коледж Армії США, де готують старший офіцерський склад американських Сухопутних військ.

Був командиром окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, в березні 2022 року отримав звання бригадного генерала.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ