Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Новий пакет санкцій проти рф буде не раніше травня, — польський міністр

До нового пакета обмежень проти росії можуть включити персональні санкції щодо відповідальних за депортацію українських дітей.

Одинадцятий пакет санкцій ЄС щодо росії перебуває на етапі обговорень і буде запроваджений не раніше другої половини травня. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау, передає DW.

"Думаю, що питання буде закрито не раніше, ніж у другій половині травня. Очікувати чогось скоріше не можна", — сказав польський міністр, зазначивши, що до пакета можуть додати персональні санкції щодо представників російської системи правосуддя і "тих, хто несе відповідальність за викрадення українських дітей".

Цього місяця Польща висунула пропозицію щодо нових санкцій проти росії, що містила й заборону на подальший імпорт нафти та алмазів.

Про те, що міністри закордонних справ країн Євросоюзу поки що не готові узгодити новий пакет санкцій щодо рф, того ж дня казав також верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Як заявляла раніше голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, черговий набір обмежувальних заходів буде спрямований насамперед на боротьбу зі спробами росії обійти раніше запроваджені санкції, зокрема за допомогою третіх країн.

Нагадаємо, 25 лютого Європейський Союз запровадив десятий пакет санкцій проти росії. Зазначалося, що новий санкційний пакет передбачає суворіший контроль за експортом технологій подвійного використання; точкові обмежувальні заходи проти фізичних та юридичних осіб, які підтримують війну, поширюють пропаганду чи передають бойові дрони, а також посилення боротьби із російською дезінформацією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ