Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Обшукали «хатинку» голови Апеляційного суду Києва

Генеральна прокуратура України спільно зі Службою безпеки України провела обшук в будинку, який належить родині голови Апеляційного суду м. Києва А. Чернушенку. В ході обшуку було встановлено, що у вказаному будинку відбуваються ремонтні роботи, встановлені ексклюзивні меблі (вартість лише кухоні - 178 тис. грн, шафа в кімнаті - 50 тис грн), а також нова побутова техніка в упаковці, повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

На території будинку було виявлено два легкових автомобіля Jeep Rubicon, Mercedes-Benz G.

Будинок 3-х поверховий, розташований у Києво-Святошинському районі Київської області в селі Горенка. 

Нагадаємо, прокуратурою здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного втручання службовими особами Апеляційного суду м. Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 376-1 КК України та постановлення завідомо неправосудних судових рішень, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України.

24 червня цього року Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру голові Апеляційного суду м. Києва А. Чернушенку у вчиненні тяжких кримінальних правопорушень.
Також Генеральний прокурор України Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення вказаної особи від посади та звернувся з поданням до Верховної Ради України про надання згоди на затримання та арешт судді.

Довідка.

Санкція ч. 2 ст. 375 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років;
санкція ч. 2 ст. 376-1 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років.

 
 
У будинку, який належить родині голови Апеляційного суду м. Ки...

У будинку, який належить родині голови Апеляційного суду м. Києва, Генеральною прокуратурою України проведено обшук

Posted by Генеральна прокуратура України on 26 червня 2015 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ