Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупантам вдається просунутися на Луганщині: що відомо

За даними британської розвідки, російські війська за останні три дні змогли просунутися у бік Лисичанська на приблизно 5 кілометрів завдяки резервам та потужній щільності вогню. Водночас, як повідомив очільник Луганської ОВА російські війська 22 червня захопили селище Лоскутівка та село Рай-Олександрівка, а за день до того рашисти захопили Тошківку, Підлісне та Мирну Долину.

"З 19 червня російські сили найімовірніше змогли просунутись на відстань більше 5 км у напрямку південних околиць Лисичанська. Деякі українські підрозділи відійшли, можливо, щоб уникнути оточення. Більші успіхи РФ на цьому напрямку ймовірно є наслідком нещодавнього підсилення підрозділів та високої концентрації вогневих засобів",  - зазначає британська розвідка. 

Хоча російські війська створюють все більший тиск на виступ у районі Лисичанська та Сєвєродонецька і їм вдається "повзуче" просування, плани про створення глибшого оточення та захоплення заходу Донецької області наразі загальмувались. 

В огляді за 22 червня британська розвідка повідомляла про наміри Росії перекинути на Донбас велику кількість резервних підрозділів.

Водночас очільник Луганщини повідомив, що ЗСУ продовжують стримувати росіян у Сєвєродонецьку та Сиротиному, відбивають атаки від Золотого та Вовчоярівки. 

За його словами, окупанти нищать промисловість у Сєвєродонецьку. Зокрема, пошкодили території цегляного заводу, "Склопластику", а також заводу хімічного нестандартизованого обладнання. Пошкоджено будівлю другої прохідної "Азоту". 

Гайдай додав, що 22 червня російські війська декілька разів обстріляли Лисичанськ. Зафіксовано руйнування в одній зі шкіл міста. За день – троє поранених, яких госпіталізували до лікарень Краматорська та Павлограда.

"Позавчора пізно ввечері знайдено тіло чоловіка без ознак життя із ураженнями, отриманими під час обстрілів", – повідомив Гайдай.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ