Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти хочуть дозволити відстрілювати диких тварин на острові Джарилгач

У тимчасово окупованому Скадовському районі Херсонської області, в природному нацпарку "Джарилгацький" окупанти хочуть відстрілювати диких тварин та зайнятися ресторанним бізнесом.
Фото ілюстративне

Про це інформують Texty.org.ua.

Згідно з реєстраційними документами росіян, у лютому окупанти незаконно зареєстрували парк "Джарилгацький" за російським законодавством. Так зване "міністерство природних ресурсів і екології Херсонської області" призначило директором парку громадянина РФ Сергія Страмнова.

У реєстраційних документах йдеться, що основним видом діяльності нацпарку є "мисливство, відлов та відстріл диких тварин". Також в нацпарку окупанти хочуть дозволити рибальство, видобуток глини й солі, будівництво, перевезення пасажирів водним транспортом, екскурсійні послуги та ресторанний бізнес. 

"Схожі види діяльності окупанти прописали й для інших захоплених природоохоронних установ Херсонщини", – йдеться в повідомленні. 

Національний природний парк “Джарилгацький” розташований у Херсонській області на межі з Кримом, адміністративний центр – у Скадовську. Парк був створений 1999 року для збереження природних та історико-культурних об’єктів Північного Причорномор’я.

Зазначимо, острів Джарилгач – це по-справжньому дика й унікальна для України місцевість. Тут переважає степ, болотна, солонцева та солончакова рослинність. Острів слугує однією з основних баз для перелітних птахів у Європі (під час зимування їхня кількість перевищує 150 тис. особин). До Червоної книги України занесено 21 вид рослин і 110 видів тварин.

На території Джарилгацького парку легко зустріти диких тварин: оленів, кабанів, муфлонів, єнотовидних собак. У прибережній зоні можна побачити дельфінів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ