Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти обстрілювали українські позиції з мінометів калібру 120 мм

Як інформують 25 травня у прес-центрі ООС, сьогодні збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши зокрема і міномети калібру 120 мм, які повинні бути відведеними від лінії розмежування.

Українські захисники надали загарбникам рішучу відповідь. Відчувши на собі дію наших чергових вогневих засобів, окупанти відмовились від подальшої активності.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник випустив декілька мін 120 калібру по оборонних укріпленнях Об’єднаних сил поблизу Пісків.

Поруч Мар’їнки ворог вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, а у районі Павлополя в ранковий час агресор з різних напрямків здійснив дві збройні провокації, використовуючи при цьому ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю та озброєння бойової машини піхоти. Також тричі під ворожі обстріли зі станкових протитанкових гранатометів, ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї потрапили українські військові неподалік Богданівки, а з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів противник обстріляв опорні пункти неподалік Тарамчука.

Від початку сьогоднішньої доби втрат у лавах Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

У відповідь на злочинні дії російських окупантів наші воїни відкривали прицільний вогонь по ворожих опорних пунктах. Завдяки рішучості та влучності військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил загарбники припинили свою активність. Втрати противника уточнюються.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою українськими захисниками.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

24 травня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Красногорівка, Новотроїцьке, Старогнатівка, Водяне, Оріхове та Новолуганське.

Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів українські відважні воїни припинили ворожі обстріли. За даними нашої розвідки, минулої доби було знищено двох російських окупантів та щонайменше ще двох поранено.

Водночас, загарбники продовжують відверто нехтувати Міжнародним гуманітарним правом. Так, за останні дві доби збройні формування Російської Федерації неодноразово вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил із житлових кварталів тимчасово окупованих населених пунктів. Зокрема, у Донецькій області з непідконтрольних українському Уряду сіл Яковлівка і Василівка противник випустив декілька десятків 122-мм снарядів у бік українських захисників Кам’янки, а з Байрака – тридцять снарядів такого ж калібру у бік оборонних укріплень Об’єднаних сил біля Новолуганського. На Луганщині на вулицях окупованої Голубівки були помічені самохідні артилерійські установки 2С1 «Гвоздика». Загарбники неодноразово здійснювали демонстративне розгортання установок на вогневих позиціях та підготовку до вогневого ураження в напрямку Новотошківського.

Такими діями ворог не лише створював безпосередню загрозу мирному населенню, а й продемонстрував як найманці можуть підступно прикриватися за спинами жінок і дітей.

Наголошуємо, що Об’єднані сили ніколи не вели, не ведуть і не будуть вести вогонь по будинкам мирних жителів та цивільній інфраструктурі. Така поведінка притаманна виключно окупаційним військам.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення 4 злочини: 1 крадіжку, 1 незаконне заволодіння транспортним засобом та 2 факти незаконного поводження з наркотичними речовинами. Також виявлено 31 адміністративні правопорушення.

Лінію розмежування через контрольні пункти в'їзду-виїзду громадяни не перетинали.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Окупанти розмістили артилерійські системи у житловому секторі

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ