Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти вбили трьох українських військовополонених - ДШВ ЗСУ

Російські окупанти вкотре навмисне порушили Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими.
Фото - ГУР

Про це повідомляє пресслужба Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

"Невстановлені особи з числа військовослужбовців зс рф чи інших військових формувань держави-агресора, діючи умисно, на порушення законів та звичаїв війни, перебуваючи на лінії бойового зіткнення в одному з районів Запорізької області, на порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949 р., а також інших норм міжнародного гуманітарного права, умисно вбили людей, захищених в умовах збройного конфлікту. А саме, трьох військовослужбовців 82 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України, які вибули зі строю внаслідок потрапляння у полон (hors de combat) після отримання поранень і контузій різних ступенів тяжкості", - зазначено в повідомленні в телеграм-каналі.

Це кримінальне правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань, матеріали справи буде передано Міжнародному кримінальному суду.

"Рано чи пізно воєнні злочинці з російської федерації відповідатимуть за свої звірства перед міжнародним кримінальним трибуналом", - наголошується в повідомленні.

Загиблих воїнів було евакуйовано з поля бою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ