Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти знищили останню українську церкву в Криму

Окупаційна влада Криму розпочала демонтаж Хрестовоздвиженського храму Православної церкви України в Євпаторії, прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного знищення храму.
Про це повідомляє пресслужба прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

"Учора, 21 липня 2024 року, представники окупаційної влади розпочали демонтаж Хрестовоздвиженського храму Православної церкви України в м. Євпаторія. Цьому передувало винесення у 2019 році незаконного рішення окупаційного Євпаторійського міського суду про знесення даного храму", - йдеться в повідомленні прокуратури в телеграм-каналі в понеділок.

Прокуратура зазначає, що такі дії грубо порушують вимоги статті 147 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, яка забороняє руйнування власності, не виправдане військовою необхідністю, а також статті 56 Гаазького положення про закони та звичаї війни 1907 року, яка прямо передбачає захист релігійних установ від захоплення, знищення або навмисного пошкодження. У зв'язку з цим було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ