Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ООС: російські найманці 4 рази порушили режим "тиші"

Як інформують у прес-центрі ООС, Російська Федерація систематично ігнорує взяті на себе зобов’язання щодо сталого припинення вогню відповідно до прийнятого підсумкового комюніке на переговорах лідерів ʺНормандської четвіркиʺ у Франції.

Так, впродовж поточної доби, збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші підрозділи з озброєння БМП, гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та іншої стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання ʺСХІДʺ російські окупаційні війська здійснили 4 обстріли позицій Об'єднаних сил:

  • біля Мар'їнки – з ручних протитанкових і підствольних гранатометів та стрілецької зброї;
  • поблизу Павлополя – зі стрілецької зброї;
  • неподалік Красногорівки – з ручних протитанкових гранатометів.

1 обстріл позицій українських захисників зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання ʺПІВНІЧʺ:

  • неподалік Кримського – з озброєння БМП-1, гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та іншої стрілецької зброї.

Сьогодні, 13 грудня, втрат внаслідок обстрілів серед військовослужбовців Об'єднаних сил не зафіксовано.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ

На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ ʺСтаниця Луганськаʺ здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено 2336 пасажирів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів.

На ділянках розведення №2 та №3 обстановка стабільна. тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.
Штаб операції Об'єднаних сил зараз відпрацьовує для затвердження Генеральним штабом пропозиції щодо додаткових ділянок розведення та відкриття інших КПВВ.

Протилежна сторона постійно намагається дискредитувати особовий склад Об'єднаних сил.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

12 грудня збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Фіксувався також вогонь з гармат БМП.

Тим самим Російська Федерація вкотре не виконує взяті на себе зобов’язання щодо сталого припинення вогню відповідно до прийнятих рішень на переговорах лідерів ʺНормандської четвіркиʺ у Франції.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Новолуганського, Авдіївки, Павлополя, Південного, Широкиного та Кримського.

Упродовж минулої доби, 12 грудня, втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у лікарні помер ветеран війни на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ