Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ООС: російські окупаційні війська 6 разів обстріляли українські позиції

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню. Про це проінформували у прес-центрі ООС.

Противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

4 обстріли позицій українських захисників російські окупаційні війська здійснили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД":

  • тричі неподалік Старогнатівки – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів;
  • поблизу Широкиного - зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Російські окупанти продовжують вести провокаційні обстріли в безпосередній близькості до меж ділянки розведення №3. Розрахунок збройних формувань Російської Федерації очевидний. Спровокувавши вогонь у відповідь вони сподіваються на те, що наші захисники влучать по ділянці розведення №3 "Петрівське".

Окупанти стріляли поблизу ділянки розведення військ

Усі ці дії з боку ЗФ РФ відбуваються напередодні зустрічі тристоронньої контактної групи у Мінську.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 2 обстріли по укріпленнях Об'єднаних сил:

  • біля Кримського і Луганського – з мінометів калібру 82 мм, ручних і станкових протитанкових гранатометів.

Поточної доби втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не було.

На ділянці розведення №1 (Станиця Луганська), на КПВВ та біля мосту, працюють співробітники Червоного Хреста щодо надання допомоги населенню. ДСНС України провело технічне обстеження ділянок місцевості з обох боків від дороги в районі лісосмуги та мосту.

Попередньо узгоджено дату розбирання тимчасового мостового переходу – на початок грудня.

Cьогодні, о 12.00, на ділянці розведення №2, у районі населеного пункту Золоте Луганської області, розпочалась верифікація СММ ОБСЄ результатів виконаних зобов’язань з розведення сил та засобів. Загалом, співробітниками ДСНС України обстежено 43,52 гектара території, вилучено 79 вибухонебезпечних предметів, демонтовано 6 бліндажів та 3 допоміжні споруди.

СММ ОБСЄ верифікувала завершення процесу розведення сил у Золотому

На ділянці розведення №3, в районі населеного пункту Богданівка Донецької області, силами та засобами ДСНС України проведено розбирання 2 допоміжних споруд. Вилучено 4 вибухонебезпечних предмета.
Підсумки за минулу добу

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Слава Україні!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ