Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Операція "Зброя" на Донеччині: вилучено понад 70 кг вибухівки

Протягом першого тижня оперативно-профілактичних заходів поліцейські вилучили з незаконного обігу 15 гранат, 3 гранатомети, 70 тисяч патронів та понад 70 кг вибухівки, - повідомив відділ комунікації поліції Донецької області.
Загальнодержавна операція «Зброя», ініційована керівництвом Нацполіції, стартувала 6 вересня. Мета заходів – припинення обігу нелегальної зброї, боєприпасів та вибухівки, а також блокування її витоку з території проведення антитерористичної операції.

Про те, як тривають заходи у прифронтовому регіоні, розповів начальник управління карного розшуку обласного главку поліції Артем Кисько.

Аби «сувеніри з війни» не вибухали на мирній території, в руках дітей, поліцейські Донеччини посилили роботу з виявлення зброї та боєприпасів. Окрім контролю за перевезеннями на блокпостах та у службах кур’єрської доставки, правоохоронці активізували зусилля на виявленні осіб, які свідомо ховають зброю. Зі злочинним умислом або «про всяк випадок» - кримінальна відповідальність однакова для всіх.

Вже у першу добу спецоперації поліцейські вилучали зброю 9 разів, а загалом за тиждень з обігу вилучено 15 гранат, 3 гранатомети, 70 тисяч набоїв, 5 одиниць зброї, 4 вибухових пристрої.

Поліцейський повідомив, що найбільший вибуховий схрон було вилучено в Бахмуті, у домоволодінні, де мешкала маленька дитина. Чоловік назбирав за три роки та зберігав у гаражі велику кількість зброї та боєприпасів - від гранатометів до набоїв, наражаючи на небезпеку свою родину.

«У нього також вилучено близько 70 кг вибухівки, яку він знаходив в місцях проведення бойових дій. Все вилучене наразі перебуває на експертизі,» - зазначив полковник Кисько.

Крім того, в результаті комплексу оперативних заходів поліцейські затримали мешканця Маріуполя, у якого вилучено пістолет Макарова. Встановлено, що чоловік стояв у витоків російського сценарію, який було розгорнуто на території Донеччини в 2014 році, та брав участь у захопленні адмінбудівель.

Зараз із затриманим працюють слідчі. Попередньо йому інкримінується незаконне зберігання зброї (ст. 263 Кримінального кодексу України) та наркотичних речовин (ст. 309 Кримінального кодексу України). У раніше судимого зловмисника вилучено відбірні наркопосіви та вже готову марихуану.

Поліція Донеччини нагадує, що незаконне зберігання зброї та боєприпасів тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення воля строком від 3 до 7 років, окрім тих випадків, коли громадяни добровільно здають небезпечні предмети до поліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ