Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Організатора масштабної схеми «ваш родич у поліції» затримали

Кіберполіція затримала організатора масштабної шахрайської схеми - «ваш родич у поліції», повідомили у Нацполіції України.

Ним виявився в’язень однієї із колоній на непідконтрольній Україні території. Зловмисника затримали у момент, коли він, звільнившись з місць позбавлення волі, повертався додому. Наразі його взято під варту, строком на два місяці або внесенням застави у розмірі 1,2 мільйона гривень.

Поліцейські встановили, що шахраї виманювали гроші у громадян за схемою «ваш родич у поліції», а також за допомогою розсилки фейкових смс-повідомлень від імені «Ощадбанку» та «ПриватБанку».

У травні 2017 року трьом учасникам цієї злочинної групи було повідомлено про підозру у вчиненні 78 епізодів злочинної діяльності, передбаченої ч. 4 ст. 190 КК України (4 факти), ч. 3 ст. 190 КК України (39 фактів), ч. 1 ст. 361 КК України (2 факти) та ч. 2 ст. 361 КК України (33 факти).

Загальна сума завданих збитків громадянам сягає більш як 1,3 мільйона гривень, а за оперативною інформацією, вона може сягати 4 мільйонів гривень. Ці кошти учасники злочинної групи розподіляли між собою, а також використовували для забезпечення комфортних умов відбування покарання у місцях позбавлення волі.

Частину завданих потерпілим збитків вже відшкодовано.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ