Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Пекельний Бахмут: Зеленський і Залужний мають розбіжності щодо оборони міста

Ситуація у Бахмуті стала причиною розбіжностей між президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем українських військ Валерієм Залужним.

Про це пише ВВС з посиланням на німецький Bild.

За даними видання, у Зеленського та Залужного "принципово різні погляди" на Бахмут. Головнокомандувач ЗСУ нібито ще кілька тижнів тому закликав подумати про відступ "з тактичних міркувань".

Бої за місто точаться з літа 2022 року. У лютому цього року Володимир Зеленський називав обстановку там "складною та болісною". При цьому він наголошував, що українські військові не захищатимуть місто "за будь-яку ціну і не для того, щоб усі загинули", а діятимуть розумно.

Внаслідок невпинних спроб взяти штурмом Бахмут Росія втратила там багато тисяч солдатів, йдеться у публікації. Але попри значні втрати росіян під Бахмутом, там гине і чимало українських військових. Саме через це Залужний нібито наполягав на варіанті виходу з Бахмута.

Bild пише, що в українському уряді рішення залишитися у Бахмуті вважають правильним. Адже тримаючись за місто, російській армії завдали серйозної шкоди як в особовому, так і в матеріальному плані. Наприклад, знищили чимало танків і бронетехніки.

Однак неназваний український аналітик у розмові з виданням заявив, що українські військові, ймовірно, поділяють саме позицію Залужного.

"Більшість солдатів у Бахмуті не розуміють, чому місто продовжують утримувати. Вони запитують: "Яка стратегія? Навіщо нам окопуватись, коли ворог нас оточує?" — твердить джерело.

Проте як пише видання, деякі бійці на передовій насправді іншої думки, вони бачать сенс лишатися у місті.

Нагадаємо, за рішенням Зеленського, Сирського та Залужного оборонна операція та подальше посилення наших позицій у Бахмуті продовжиться. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ