Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Роковини загибелі прикордонників під час артобстрілу ПП «Довжанський»

Шість років тому під час артобстрілу пункту пропуску «Довжанський» загинуло четверо прикордонників. Про це сьогодні, 27 липня, повідомили Гал-інфо у прес-службі Державної прикордонної служби України.
Фото Держприкордонслужби

З 10:00 до 13:05 та з 13:30 до 14:45 27 липня 2014 року по пункту пропуску «Довжанський» (Луганська область) з населеного пункту Черніков (РФ) вівся інтенсивний обстріл. Російсько-терористичні війська випустили понад 250 снарядів. У результаті обстрілу вбито 4 та поранено 2 прикордонників.

Олександр Дзюбелюк, Володимир Блажко, Павло Дмитренко, Віктор Соколовський – пам'ятаємо, не забудемо!

Ось що розповів один із уцілілих бійців: «Спочатку били з «Градів», а потім почали падати снаряди. Вони летіли тихо – ми вперше таке побачили! Все змішалось із землею, повсюди воронки зростом з людину. Не знаю, що це було, але від попадання на берці якоїсь речовини, вони розлазились одразу. Хлопці загинули, переховуючись від обстрілу, в одному з бліндажів».

Олександр Дзюбелюк. 23 липня, за три дні до загибелі, молодий офіцер приймав вітання від бойових товаришів з днем народження. Йому виповнилося 24 роки. Без сина лишилися батько та мати.

За місяць до героїчної смерті на бойовому посту зустрів своє 32-річчя Володимир Блажко. Без Володимира лишилися дружина та донька.

Всього 44 роки відміряла доля Павлові Дмитренку. Без Павла лишилися дружина і син.

Та лишень 28 літ – Віктору Соколовському.

Сьогодні в органах Держприкордонслужби, меморіальних комплексах, на могилах та ритуальних майданчиках пам'ять героїв вшанували родичі, побратими, небайдужі українці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ