Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Під час обстрілу Львова росіянами постраждав будинок двох чернечих спільнот

У результаті ракетного удару російської федерації по Львову, що відбувся 4 вересня, зазнав ушкоджень будинок, в якому мешкає дві чернечі спільноти РКЦ.

Йдеться про сестер зі Згромадження Францисканок Родини Марії та Згромадження Малих Сестер Непорочного Серця Марії.

Повідомлення про це розміщене на фейсбук-сторінці Львівської архідієцезії РКЦ. 

Зазначається, що «сестри з обох спільнот не постраждали, але їхній монастир потребує заміни усіх вікон, ремонту та заміни деяких дверних конструкцій та інших ремонтних робіт».

Архієпископ Мечислав Мокшицький, львівський митрополит РКЦ, розповів, що сьогодні вранці він відвідав ці дві спільноти сестер.

Він пересвідчився, що «в їхньому будинку вибиті вікна, двері». «Дякувати Богу, що вони сховалися у ванній кімнаті і ніхто не постраждав, – сказав він, додаючи, що «сестри розповідали, що почули надзвичайно сильний гуркіт вибуху і побачили разюче світло. У той момент вони не могли навіть нічого вимовити і майже всі опинилися в коридорі, а потім сховалися у ванній, бо не було часу навіть спуститися в укриття під будинком».

У Львівській архідієцезії наголошують, що «черниці цього Дому усе своє життя віддано служать людям працюючи у лікарнях дитячих будинках, піклуються про храм як сакристіянки та опікуються потребуючими особами похилого віку і дітьми».

Також внаслідок ворожого обстрілу зазнав ушкоджень храм ПЦУ Святого Юрія Переможця на вул. Чернівецькій.

Загалом, внаслідок терористичного обстрілу Львова росіянами 2 вересня загинуло семеро людуй, понад 60 осіб отримали поранення.

Козицький розповів про постраждалих і загиблих внаслідок атаки рф у Львові

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ