Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Під Маріуполем розкопали курган кімерійців віком понад 5 тисяч років
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Під Маріуполем розкопали курган кімерійців віком понад 5 тисяч років

Курган, якому 5 тисяч років виявили археологи під Маріуполем. Під час розкопок було знайдено 9 поховань епохи ранньої бронзи.

Для 15 ти річного Євгена це перша археологічна експедиція . Юнак ділиться враженнями та зазначає що в справі археології потрібен не аби я кий хист, про це інформує tv7.ua.

Євген Пулінець, учасник археологічної експедиції: "Ми копали, ми нічого не знаходили, але я копнув і побачив я подумав що це камінь, але коли я підійшов і спитав, то мені сказали, що це частина глечика. У підсумку потім ми почали продовжувати шукати. Ми знайшли більше частин, але в підсумку ми їх все знайшли".

Все ці знахідки школярі та студенти з дитячого археологічного табору збирають та ретельно аналізують

Ангеліна Іванова, учасник археологічної експедиції: "Коли проводяться розкопки і знаходяться відколи в горщиках ми їх аналізуємо. І ось наприклад як цей. Значить міг травмуватися горщик недавно через просіювання землі або через те, що ведеться оранка. Приходячи з розкопок коли ми їх миємо сушимо і потім дивимося на уламок і потім намагаємося об'єднати. Ось ми дивимось на зрізі".

Керівник археологічної експедиції, кандидат історичних наук В'ячеслав Забавін для історії ця археологічна знахідка не оцінена. Адже цій знахідці понад 5 тисяч років

В'ячеслав Забавін, керівник археологічної експедиції: "Ми вивчаємо старі карти 19 століття, так звані топографічні карти Шуберта. Ми наклали сучасні карти і нам вдалося накласти всі карти і тут вдалося виявити курган".

В кургані було виявлено 9 поховань епохи ранньої бронзи. Орієнтовно - це пращури кімерійців.

В'ячеслав Забавін, керівник археологічної експедиції: "Голова і верхня частина тулуба була забарвлена яскраво червоною фарбою і лежав небіжчик на підстилці мінімум з 3-х шарів нижній це залишок шкіри або шкури".

Всі ці знахідки після того як їх зберуть та проаналізують на історичному факультеті маріупольського гуманітарного університету будуть передані до краєзнавчого музею.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ