Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Під памятник Симону Петлюрі у Полтаві офіційно виділили місце
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Під пам'ятник Симону Петлюрі у Полтаві офіційно виділили місце

На 36-й сесії Полтавської міської ради 4 вересня 2020 року погодили місце встановлення пам’ятника голові Директорії УНР та Головному отаману військ і флоту УНР Симонові Петлюрі.

Його встановлять поруч із будівлею Обласного центру естетичного виховання учнівської молоді та першим будинком вулиці Симона Петлюри неподалік скверу Матері та дитини. За таке рішення проголосували більшість депутатів Полтавської міської ради: 23 з 27 присутніх на сесії. Неподалік виділеної під пам'ятник ділянки розташовувалася родинна садиба Петлюри у Полтаві.

Раніше міська комісія з питань найменування та перейменування елементів міського середовища та інфраструктури, увічнення пам’яті осіб та подій під головуванням секретаря міської ради Олександра Шамоти підтримала ініціативу регіонального представника Українського інституту національної пам’яті Олега Пустовгара, Державного архіву у Полтавській області та Обласного краєзнавчого музею імені Василя Кричевського зі спорудження пам'ятника.

«Декомунізація не зводиться лише до демонтажу незаконної комуністичної символіки. Важливо сприяти появі об'єктів, які створюють новий порядок денний, відновлюють пам’ять про важливі події, є реальною контрдією ідеологічним впливам колишнього комуністичного режиму. Важливо пропонувати нові смисли. Симон Петлюра уособлює боротьбу за незалежність України на початку XX століття. Відтак пам'ятник йому у Полтаві – один з кроків у цьому напрямку», – зазначає голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович.

Як виглядатиме пам'ятник, визначить Всеукраїнський відкритий архітектурно-мистецький конкурс на ескіз-проєкт, яким опікується Полтавська обласна державна адміністрація.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ