Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Підозрюваного у замаху на життя екс-розвідника ЗСУ взяли під варту

За клопотанням прокуратури Харківської області Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без права внесення застави харків’янину, який підозрюється у замаху на вбивство екс-розвідника ЗСУ ймовірно на замовлення РФ. Про це повідомили у прес-службі Офісу генпрокурор.

Нагадаємо, 10 січня 2020 року зазначеній особі повідомили про підозру за фактом замаху на вчинення за попередньою змовою групою осіб та на замовлення умисного вбивства одного з екс-командирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ (ч.3 ст. 15, п.п.11, 12 ч.2 ст. 115 КК України) та незаконного зберігання, носіння та перевезення саморобного вибухового пристрою (ч. 1 ст.263 КК України).

За даними слідства, яке здійснює УСБУ в Харківській області, харків’янин, який раніше проходив військову службу у Національній Гвардії України, ймовірно на замовлення спецслужб РФ здійснював підготовку умисного вбивства одного з екс-командирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ в його будинку за допомогою саморобного вибухового пристрою. Завдання від замовників чоловік можливо отримав під час виїзду до Росії. За вбивство колишнього командира харків’янин мав отримати грошову винагороду.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ