Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Підробив документи: у Львові оголосили підозру зловмиснику

У Львові правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у шахрайстві та відмиванні доходів. Про це повідомили у Поліції Львівської області.

Мешканця Рівненської області віком 34 роки викрили слідчі Львівського районного управління поліції № 1 спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, зловмисник, маючи на меті заволодіти нежитловим приміщенням у Львові, подав у виконавчий комітет однієї з міськрад Львівської області підроблені правовстановлюючі документи, на підставі яких отримав свідоцтво про право власності на цей об’єкт нерухомого майна і надалі реалізував його.

Насправді ж, приміщення перебувало у комунальній власності Львівської міської ради і ніколи не належало зловмиснику. Таким чином бюджету Львівської територіальної громади було завдано збитків на суму більше ніж півтора мільйона гривень.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України та ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до восьми років.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ