Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Платіні зізнався, що ледь не відмовився від України

Рішення членів Виконавчого комітету УЄФА надати Україні та Польщі право на організацію футбольного чемпіонату Європи 2012 року повністю себе виправдало. Таку думку під час прес-конференції у Санкт-Петербурзі висловив президент Союзу Мішель Платіні.

На його переконання, у підготовці до першості континенту все йде добре – побудовані нові стадіоні, оновлюються аеропорти, ремонтуються дороги.

"Ми довірилися Україні та Польщі, і сьогодні я щасливий. Нас супроводжували і криза, і політичні проблеми, урядові перестановки – не завжди все було надто легко. Був навіть момент, коли ми всерйоз думали відмовитися від України.

Звичайно, організація турніру в Польщі і Україні – це великий виклик для нас. Але ми вважаємо, що все йде добре. Були побудовані нові стадіони, реконструйовані аеропорти, відремонтовані дороги", – відзначив президент УЄФА.

За його словами, Європейський футбольний Союз обрав шлях просування футболу до нових країн, і Євро-2012 в Україні і Польщі є початком реалізації цієї стратегії.

"Польщі та Україні потрібна підтримка УЄФА та експертів, тому що вони, як і ПАР, ще ніколи раніше не організовували спортивні заходи такого масштабу. Ми докладемо всіх зусиль задля того, щоб все пройшло гладко. Політичне рішення УЄФА – це виклик, і він виправдав себе.

Аналогічно було з ПАР – в кінцевому підсумку все пройшло добре. Ми можемо постійно повертатися до Німеччини, Італії, Англії. Тоді не буде жодних проблем, всім буде добре. Але так не робиться. Треба розвивати футбол в інших регіонах", – наголосив Мішель Платіні.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ