Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Поблизу польського Бидгоща знайшли уламки об’єкта, схожого на ракету

У лісі поблизу міста Бидгощ, що у центрально-північній Польщі, знайшли уламки об’єкта військового призначення.
Фото ілюстративне: ANDRII NEBYTOV

Про це повідомляє RMF24.

Сам факт знахідки об’єкта військового характеру вже підтвердили на офіційному рівні. 

"В околицях міста Замость, приблизно за 15 км від Бидгоща, виявлено залишки неідентифікованого військового об'єкта. Ситуація не загрожує безпеці місцевих жителів", – заявили у Міністерстві оборони Польщі.

"Військовий відділ окружної прокуратури у Гданську під наглядом Національної прокуратури почав розслідування щодо решток військово-повітряного об’єкта, який виявили у лісі за близько десяток кілометрів від Бидгоща. Окрім прокурорів, на місці працюють військові експерти, поліція, жандармерія", – написав польський генпрокурор Збігнєв Зьобро.

За інформацією журналістів RMF FM, це була ракета класу "повітря-земля". Її знайшли у вівторок, але схоже, що вона впала в лісі деякий час тому. 

Спочатку думали, що це безпілотник. Потім на ньому нібито знайшли написи російською мовою, що може вказувати на зброю радянського виробництва, та нібито там була відсутня бойова частина. Окружна прокуратура в Гданську, військовий відділ якої займається цією справою, не хоче надавати жодної інформації з цього приводу.

Зазначимо, згадана місцевість розташована за близько 500 км від кордону України, понад 400 км від кордону з Білоруссю і близько 240 – з Калінінградською областю росії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ