Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

“Поки заблоковані Миколаївські порти, казати про економічний підйом зарано” – Кім

Хоча останнім часом ворог посилив обстріли півдня України, Миколаїв провів добу 11 жовтня спокійно: окупанти гатили по Куцурубській громаді, там горіла трава від пожежі. Жертв і руйнувань немає.

Про це і про ситуацію на Миколаївщині на онлайн-брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса розповів голова Миколаївської військової адміністрації Віталій Кім.

“Зараз Миколаїв значно менше страждає від ракет і дронів окупантів, ніж минулого року, але в нас є дві громади, Очаківська і Куцурубська, які постійно знаходяться під обстрілами”, – повідомив він.

Голова ОВА також розповів, що в області активно працюють мобільні групи з виявлення ворожих ударних БПЛА. Гроші на роботу таких підрозділів збирали волонтери і небайдужі люди, щоб процедура створення пройшла швидше.

Крім того, Миколаївська область зараз активно готується до опалювального сезону. Багато будинків в регіоні користуються альтернативним паливом, воно закуповується. Кім обіцяє, що опалювальний сезон почнеться вчасно.

“Що стосується генераторів, ми ними забезпечені. Ми розуміємо загрози ворога: залишити нас без тепла і світла, але ми готуємося і допомагаємо Збройним силам України, бо від них залежить, як ми виживемо. Ця зима буде важче, бо минулу зиму ми очікували як останній холодний воєнний сезон, а зараз люди втомилися і тому, я вважаю, буде важче. Але ми витримаємо. Налаштовуємося на хороше і допомагаємо нашим воїнам. Хочу нагадати, на цей раз наша ППО значно сильніше, ніж минулою осінню”, – розповів Кім.

По ситуації з водопостачанням, голова ОВА попереджає, що в найближчі два місяці її якість погіршиться, тому що почнеться масштабний ремонт.

“Є три варіанти розв’язання проблеми, але нам потрібен час. Ще два місяці буде вода не дуже гарної якості з-за ремонту. Якщо коротко сказати, проблема заключається в технічному обслуговуванні каналів постачання води. Ситуація з водопостачанням на Миколаївщині вирішується на рівні держави”, – підкреслив Віталій Кім.

В області продовжуються контрдиверсійні дії. Підозрюваних у колаборантській діяльності затримують працівники СБУ та інших видів сил оборон України. “70-80% місцевого населення дуже допомагає нашим спецслужбам”, – завіряє голова ОВА.

О ситуації з економікою регіону Віталій Кім розповів, що повертається малий і середній бізнес, але поки заблоковані порти області – казати про економічний підйом неможливо.

“Не працюють порти, це 30-40% наших доходів. Це найбільша проблема. Малий і середній бізнес повертається і працює, а ось порти – це наша проблема, яку мають вирішити Збройні сили України. Ми не можемо активно займатися експортом, бо порти стоять. Залізниця перевантажена на вивіз зернових, її не вистачає”, – заявив голова ОВА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ