Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Поліцейські викрили канал незаконного переправлення через кордон чоловіків

Організаторка злочинної схеми – керівниця благодійного фонду, який займався перевезенням міжнародної гуманітарної допомоги та вантажів для потреб ЗСУ.
Фото - Нацполіція

Протиправну діяльність задокументували оперативники Департаменту міграційної поліції Національної поліції та слідчі Печерського управління поліції Києва.

Як встановили правоохоронці, керівниця фонду, який функціонував у м. Луцьк, разом зі спільниками пропонувала потенційним призовникам виїхати за кордон під виглядом водіїв, які займаються перевезенням гуманітарних вантажів. Це надавало їм право безперешкодно виїхати за межі України. Ділки оформлювали відповідні документи та вносили неправдиві відомості у систему.

«Вартість таких послуг із подальшим поверненням в Україну складала 3 тисячі доларів США, а у разі виїзду без повернення – 4 тисячі доларів США. Організаторку злочинної схеми затримали під час отримання частини коштів - 2 тисяч доларів США - за оформлені документи для виїзду, а її спільника – за місцем проживання», – повідомив Юрій Пархоменко.

У ході обшуків в офісі фонду та в місцях проживання фігурантів поліцейські вилучили бланки заяв «водіїв», сфальсифіковані документи щодо гуманітарних вантажів, телефони, які використовувалися для зв’язку зі спільниками та потенційними клієнтами, значні суми грошей у різній валюті.

Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Керівницю фонду затримали згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає до дев'яти років ув’язнення з конфіскацією майна. Тривають подальші слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх учасників злочинної схеми та кількості осіб, які скористалися «послугами» фігурантів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ