Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Поліція припинила незаконний видобуток корисних копалин у Львівській області

1/3
Працівники Управління захисту економіки у Львівській області у взаємодії із Самбірською місцевою прокуратурою 9 серпня викрили незаконне облаштування глиняного кар’єру у селі Бісковичі Самбірського району, - відділ комунікації поліції Львівської області.

Безпосередньо під час видобутку та реалізації 20 кубометрів корисних копалин було затримано екскаватор, трактор та вантажні автомобілі «КРАЗ» і «КАМАЗ», якими транспортували глину без жодних документів, які підтверджували б законність її походження, на одне із місцевих підприємств. Мінерал там використовували для виготовлення термоізоляційних матеріалів.

Встановлено, що загалом із цього кар’єру було незаконно видобуто близько 2 000 кубометрів корисних копалин.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.239-1 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель). Вчинення цього злочину карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На місце події залучаються працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області, здійснюються заміри видобутого, встановлюється сума завданих збитків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ