Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Поліція вилучила арсенал зброї у жителя Донеччини

8 гранат, тротилові шашки, пістолет, мисливська рушниця та набої різного калібру – далеко не всі «предмети війни» були вилучені співробітниками управління карного розшуку спільно з детективами слідчого управління поліції Донецької області. Про це сьогодні, 3 липня, повідомила прес-служба Нацполіції.

"В ході проведення комплексу заходів з викриття каналу надходження зброї до фігуранта, який був затриманий вчора, 2 липня, під час спроби продати боєприпаси, розшуковці вийшли на його спільника. З’ясувалося, що одну з вилучених гранат, затриманий отримав від 24-річного знайомого.

Під процесуальним керівництвом обласної прокуратури оперативники провели обшук у будинку фігуранта.

Так, частину боєприпасів чоловік ховав у господарчому приміщенні, а зрою зберігав у власний кімнаті серед одягу. Під час заходів оперативники вилучили 8 гранат з запалами, 400 г вибухівки, електродетонатор, пістолет, рушницю, більше 100 набоїв до різної вогнепальної зброї, сигнальну міну, димову шашку та ніж.

Окрім зловмисника в будинку, начиненого зброєю, мешкало двоє його родичів. Зі слів затриманого, небезпечні предмети він зберігав з 2014-2015 років", - йдеться у повідомленні.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ