Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Посадовці "Львівгазу" вимагали хабарі у абонентів

Фото - СБУ
Фото - СБУ
Фото - СБУ
Фото - СБУ
Фото - СБУ
Фото - СБУ
1/3
Оперативні співробітники обласного управління Служби безпеки України та прокурори Львівської обласної прокуратура викрили масштабний механізм зловживання посадовців АТ "Львівгаз". Про це повідомив сьогодні, 24 березня, на своїй сторінці у Facebook Голова Львівської ОДА Максим Козицький.

"Зокрема, посадовці АТ "Львівгаз" умисно звинувачували абонентів у нелегальному використанні газу. Навіть якщо такого факту не було. І вимагали за це хабарі", - зазначає голова ЛОДА.

Як зазначає Козицький, також за даними слідства, працівники відділу економічної безпеки "Львівгазу" вимагали хабарі з тих абонетів, які несанкціоновано відбирали газ з розподільчої мережі. І в обмін на це вони обіцяли не вживати ніяких заходів. Теж за гроші.

Затримали одного з фігурантів схеми на хабарі у 130 тисяч гривень. Він вимагав ці кошти від приватного підприємця за нарахування мінімального штрафу та нерозголошення факту несанкціонованого втручання та відбору природнього газу для потреб закладу харчування. Тривають слідчі дії.

"Також оперативні співробітники СБУ та прокурори встановили, що отримані кошти від протизаконних дій частково спрямовувались на фінансування політичної діяльності на Львівщині однієї "суперпатріотичної" партії та "ОПЗЖ".

Зараз перевіряється та встановлюється причетність інших керівників та посадовців АТ "Львівгаз" до корупційних дій", - йдеться у повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Встановлюється причетність керівників усіх ланок АТ "Львівгаз" до протиправної діяльності. Перевіряється причетність інших посадовців до функціонування корупційної схеми. Тривають слідчі дії.

Спецоперацію з викриття зловмисника проводили оперативники УСБУ під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ