Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Посадовця Міноборони викрили на розкраданні бюджетних грошей

Служба безпеки України викрила на Одещині привласнення посадовцями Міністерства оборони мільйонів бюджетних коштів, виділених на будівництво військових містечок? - syajhve' ghtc-wtynh C
Фото: СБУ

Оперативники спецслужби задокументували, що організували оборудку чиновники Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління МО України за змовою з афілійованими комерційними структурами. У ході виконання підрядних будівельних робіт посадовці підписували акти виконаних робіт за фактично невиконані послуги із будівництва казарм поліпшеного планування. Незважаючи на це, вони перераховували бізнесменам бюджетні кошти, частину з яких привласнювали.

У межах кримінального провадження співробітники СБУ спільно з представниками Південного офісу Держаудитслужби провели аудит будівництва двох казарм поліпшеного планування в одному з військових містечок у селищі Чорноморське. Лише у ході огляду двох казарм було виявлено факти не виконання робіт на суму понад 11 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели низку обшуків в офісних приміщеннях комерційної структури, адміністративній будівлі МО України, за місцем будівництва казарм та адресами проживання п’ятьох фігурантів кримінального провадження. Під час слідчих дій вилучено докази, зокрема документацію, які підтверджують оборудку з бюджетними коштами.

Наразі організатору корупційної схеми, директору будівельної компанії, а також двом керівникам Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління оголошено про підозри. Їм інкримінують вчинення злочинів у складі організованої групи, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Викриття незаконної схеми проводилось спільно з територіальним управлінням ДБР у Миколаєві під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області.

 Рекомендувати:

- See more at: https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/21/view/7712?fbclid=IwAR05qYGjvXeRgDUNFyXnSmoXPzvn1wPd1lj_wkrTcM9WR6-5HVOzR7N6PYI#.cEUcHU4j.dpbs

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ