Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Посол пояснив, як працюватиме ізраїльська система оповіщення

Ізраїльську систему раннього оповіщення доведеться адаптувати для потреб України, оскільки наша держава в рази більша за Ізраїль.
Ізраїльська система ППО "Залізний купол" / Getty images

Про це посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський розповів в інтерв’ю BBC News Україна.

Система оповіщення, яку використовує Ізраїль, враховує специфіку ракетних ударів саме по цій країні — значно меншій за площею. Окрім того, з сектору Газа не запускають балістичні та крилаті ракети, а значно примітивніші.

"В Ізраїлі існує доволі досконала і сучасна система раннього оповіщення. Ми запропонували таку систему Україні. Я думаю, що її треба адаптувати для потреб України, тому що вона набагато більша за територією, тут інші загрози. Але я впевнений, що ця система буде не просто працювати, а буде рятувати життя, і я сподіваюся, що це станеться незабаром", — сказав посол.

Сучасна ізраїльська система здатна точніше вказати місце, куди націлена ракета чи іранський дрон, пояснює Бродський, зауважуючи, що це допоможе досягнути двох цілей: по-перше, не оголошувати повітряну тривогу по всій території України. По-друге, це змусить людей відповідальніше ставитися до збереження свого життя, оскільки йтиметься про загрозу конкретному району, конкретному місцю.

Прогнозується, що система раннього оповіщення дозволить операторам української ППО помічати ворожі ракети чи дрони вже через кілька хвилин після запуску.

Наразі невідомо, яку саме систему раннього оповіщення Ізраїль надасть Україні. 

"Сподіваюся, що ця система, яка вдало працює в Ізраїлі, буде адаптована до необхідності справлятися і з такими ракетами, які рф використовує проти українців", — додав дипломат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ