Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Посольство України в Грузії може евакуювати українців через наплив росіян

Посольство України у Грузії не відкидає ймовірності евакуації українських громадян, якщо виникне загроза їхній безпеці після відновлення прямого авіаційного сполучення між Грузією та РФ.

Про це розповів тимчасовий повірений у справах України у Грузії Андрій Касьянов, повідомляє Цензор.НЕТ.

Дипломат розповів, що після оголошення Росією часткової мобілізації значно зросли загрози безпеці громадян України, які знаходяться в Грузії.

"Хоча й до вересня нас дуже турбували групи молодиків кремезної статури з татуюваннями, що вказують на приналежність до спецорганів РФ, які масовано концентрувалися влітку в містах Тбілісі й Батумі", —  сказав він.

Касьянов зазначив, що в разі відновлення прямого авіаційного сполучення і зростання реальних ризиків безпеці посольство він не виключає можливості звернення до міжнародних організацій, до міжнародних партнерів з проханням розглянути можливість надання допомоги в масовій евакуації громадян України з території Грузії. 

Він підкреслив, що таких заходів буде вжито в разі наявності реальних загроз їхнім життю та безпеці.

"Сидіти склавши руки ми не будемо. Ми будемо працювати й забезпечувати все від нас залежне задля забезпечення захисту й безпеки [українців]. Це наш головний пріоритет", — сказав Андрій Касьянов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ