Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Продавали військову інформацію: СБУ повідомила про підозру двом зловмисникам

Як повідомили у прес-центрі СБУ, двом фігурантам повідомлено про підозру у збуті інформації військового характеру.

Викритим Службою безпеки України учасникам угрупування, які незаконно продавали інформацію із закритих державних інформаційних ресурсів, зокрема військового характеру, повідомлено про підозру.

За даними слідства, зловмисники створили сайт, розміщений на закордонному сервері, через який пропонували "клієнтам" придбати інформацію із обмеженим доступом. Вартість послуг залежала від обсягу даних, які незаконно реалізовували. Серед масивів протиправно отриманих даних були, зокрема, відомості військового характеру про закупівлю та переміщення техніки.

Триває слідство, у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства) Кримінального Кодексу України.

Досудове розслідування здійснюється за матеріалами Управління СБ України у Львівській області, слідчими Нацполіції Івано-Франківська під процесуальним керівництвом Івано-Франківської місцевої прокуратури

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ