Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Прощання з письменницею Вікторією Амеліною відбудеться у Києві та Львові

Прощання з загиблою українською письменницею Вікторією Амеліною відбудеться 4 і 5 липня у Києві та Львові, звідки родом громадська діячка.

Про це повідомляє PEN Ukraine.

Прощання у Києві пройде 4 липня: о 12:00 в Михайлівському золотоверхому соборі.

Прощання у Львові — 5 липня о 15:00 у Гарнізонному храмі Святих Апостолів Петра і Павла. Поховають Вікторію Амеліну на Личаківському цвинтарі.

Вікторія Амеліна померла у лікарні 1 липня після того, як зазнала важких поранень унаслідок російського удару по Краматорську 27 червня.

2014 року вийшов дебютний роман Вікторії "Синдром листопаду, або Homo Compatiens". Книжка ввійшла в десятку найкращих прозових видань за версією премії "ЛітАкцент–2014". Через рік роман перевидали, і він увійшов до короткого списку Премії Валерія Шевчука.

Перша дитяча книжка Амеліної — "Хтось, або Водяне Серце" — вийшла 2016 року. Наступна її книжка для дітей "Е-е-есторії екскаватора Еки" побачила світ у 2021 році.

У 2017 році "Видавництві Старого Лева" вийшов друком другий роман Вікторії "Дім для Дома". Книжка ввійшла до коротких списків національних та міжнародних премій: "ЛітАкцент року – 2017", Премії міста літератури ЮНЕСКО, Європейської літературної премії. Запорізька книжкова толока назвала "Дім для Дома" найкращою прозовою книжкою року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ