Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Псевдо-поліцейський видурив у мешканців Львівщини понад 200 тис. грн

На Львівщині за шахрайство судитимуть псевдо-поліцейського. Зловмисник видурив у людей маже 200 тис. грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Чоловік вже відбув покарання за вчинений розбій, проте у жовтні 2017 року продовжив свою злочинну діяльність. Шахрай телефонував із свого мобільного телефону на номери стаціонарного зв’язку переважно до людей похилого віку та представлявся правоохоронцем. 

Під час телефонних розмов лиходій запевняв цих осіб, що їхній родич начебто вчинив ДТП і знаходиться у відділенні поліції, а для того, щоб його звільнити, потрібна грошова винагорода.

Свої «послуги» обвинувачений оцінював від 23 до 90 тис. грн.

Загалом, зловмиснику вдалось видурити майже 205 тис. грн. 

За процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури  завершено досудове розслідування стосовно раніше судимого 39-річного львів’янина,  який підозрювався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.190 (шахрайство), ч.1 ст.353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь) КК України.

На даний час обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Стрийського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Санкція інкримінованих статей передбачає до 3 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ