Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Путін прийняв парад Перемоги разом із НКВСниками та КДБістами

Володимир Путін на параді Перемоги на Красній площі сидів поруч із двома ветеранами, які ніколи не воювали проти фашистських військ.

Про це пише російське "Агентство". 

Один із ветеранів у складі НКВС боровся з підпіллям в Україні, другий — брав участь у придушенні "Празької весни", свідчить аналіз.

Журналісти з'ясували, що праворуч від Путіна сидів 98-річний Юрій Двойкін. У 1942-му році він записався в армію добровольцем, але на фронт не потрапив. У 1944-го році після закінчення школи снайперів його у складі НКВС відправили на Львівщину "виконувати операції з ліквідації націоналістичного підпілля на території Західної України".

По ліву руку від Путіна сидів Геннадій Зайцев. Зайцев народився 1934 року і не брав участі у Великій Вітчизняній війні. У 1953 році його призвали на військову службу, після закінчення строкової служби він залишився в армії, а в 1959 році почав служити в КДБ.

У 1968 році Зайцев брав участь у введенні радянських військ до Чехословаччини для придушення антирадянських протестів і "Празької весни".

Він керував групою 7-го управління КДБ СРСР в операції "Дунай", під його командуванням було захоплено будівлю МВС у Празі. 

У 70-х Зайцев очолив створену Юрієм Андроповим антитерористичну групу "Альфа".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ