Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Путін таки долетів до Мінська на зустріч з Лукашенком

Президент Росії Володимир Путін 19 грудня прибув з одноденним робочим візитом до Білорусі для зустрічі з Олександром Лукашенком. Станом на 14:30 літак російського президента приземлився в аеропорту Мінська.
Фото - Суспільне

Про це пише Суспільне з посиланням на російське державне інформагенство ТАСС.

Лукашенко зустрів Путіна в аеропорту особисто. Зазначається, що російський президент прибув до Білорусі вперше з 2019 року.

Як зазначається на офіційному сайті президента Республіки Білорусь, з аеропорту Путін та Лукашенко вирушили до Палацу Незалежності, де відбуватимуться перемовини. У розмові планують взяти участь глави держав, члени уряду, голови міністерств та відомств.

Також передбачаються переговори Путіна та Лукашенка у форматі "сам на сам", після чого очікується, що глави держав зроблять спільні заяви та дадуть відповіді на питання журналістів. Зазначається, що сторони під час зустрічі обговорюватимуть питання торговельно-економічної взаємодії, імпортозаміщення, співробітництва в енергетичній сфері, питань безпеки та "ситуації в регіоні".

Раніше командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що під час візиту до Білорусі президент РФ Володимир Путін говоритиме з Олександром Лукашенком про ширше залучення збройних сил Білорусі до війни проти України.

У Генштабі Збройних сил України не виключають, що керівництво Білорусі готується до участі у війні. Водночас імовірність наступу з території Білорусі залишається низькою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ