Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ракетний удар по Чернігову розслідують за двома напрямками

Керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора Юрій Бєлоусов в ефірі національного телемарафону про перебіг розслідування ракетного удару по центру Чернігова, який росія здійснила 19 серпня

«Розслідування здійснюється за двома магістральними напрямами. Перший — це встановлення тих осіб, які, приймали рішення про нанесення удару, і безпосередньо завдавали цей удар. І, безумовно, ми вивчаємо всі обставини, пов'язані з організацією виставки», — зазначив Бєлоусов.

Наразі триває встановлення осіб з числа командного складу зс рф, які віддали наказ про здійснення цього удару та конкретної військової частини, яка безпосередньо запускала ракету. Також відпрацьовується версія щодо наведення удару ворожими агентами на території України.

Прокурор повідомив, що, за інформацією слідства, основна сила вибуху була спрямована саме на людей, які перебували навколо Драмтеатру. 

«Росія використала ракету Іскандер-М. І є кілька налаштувань цієї ракети. Ракета була налаштована таким чином, що вона підірвалася в повітрі. Такий вид налаштувань робиться для того, щоб збільшити максимальне ураження живої сили на відкритій місцевості. Драмтеатр, безумовно, також отримав пошкодження, але є припущення, що основна сила вибуху була спрямована на оточуючих людей», — додав керівник Департаменту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ