Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Кримінал

Ракетний удар по Умані: підозрюють російського генерала

Йому інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством
фото Офісу генпрокурора

Фото: Depositphotos

Правоохоронці повідомили про підозру російському генералу, який віддав наказ здійснити ракетну атаку по мирним жителям Умані.

Про це повідомляє в телеграмі Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури ідентифіковано та повідомлено про підозру командувачу дальньої авіації військово-повітряних сил повітряно-космічних сил збройних сил рф.

Йому інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, російський генерал одержав від військово-політичного керівництва держави-агресора бойові розпорядження нанести ракетні удари по конкретним об’єктам цивільної інфраструктури Умані на Черкащині. Вони були визначені у бойових документах із координатами місць розташування.

Командувач віддав злочинний наказ підпорядкованим підрозділам дальньої авіації рф атакувати ці об’єкти високоточними ракетами.

На виконання наказу бомбардувальник здійснив пуск двох крилатих ракет Х-101.

28 квітня 2023 року близько 4:30 ранку російські ракети влучили у цивільні об’єкти на території міста – житлову дев’ятиповерхівку та автомобільну стоянку.

Унаслідок ракетної атаки загинуло 23 мирних жителя, з них 6 – діти.

Отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості 9 людей, ще одна вважається зниклою безвісти.

Пошкоджено 7 житлових будинків, 6 підприємств та 70 транспортних засобів.

Документуванням воєнного злочину держави-агресора займалася прокуратура спільно з Управлінням СБУ та ГУ Нацполіції в Черкаській області. У рамках кримінального провадження встановлюються усі причетні особи до ракетної атаки. Досудове розслідування – Управління СБУ в Черкаській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ