Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рашисти вдарили по Одесі: є загиблі та поранені

1/2
У суботу, 23 квітня, російські окупаційні війська обстріляли Одесу.

Відомо, що кілька ракет удалося збити. За даними МВС України, одна ракета потрапила до житлового будинку – є загиблі.

Угруповання протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" повідомило, що його воїни з 14:00 до 15:00 вели бойові дії зі знищення крилатих ракет противника, які були запущені літаками стратегічної авіації ТУ-95 росії з акваторії Каспійського моря. 

"Під час ведення бойових дій воїнами зенітних ракетних підрозділів знищено дві ворожі крилаті ракети (попередньо Х555 або Х101), які здійснювали удар по місту Одеса та 2 БПЛА оперативно-тактичного рівня, які імовірно здійснювали корекцію польоту крилатих ракет та ставили активні перешкоди засобам протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України. На жаль, 2 ракети вразили військовий об’єкт та 2 - житлові будинки", - йдеться у повідомленні. 

Згодом голова Офісу Президента України Андрій Єрмак у своєму Телеграм-каналі повідомив, що внаслідок російської атаки 5 убитих та 18 поранених українських громадян.

"Це тільки тих, кого знайшли. І скоріше за все, буде більше…", - зазначив він.

Як повідомили у пресслужбі ДСНС, десь о 14:35 у Київському районі Одеси внаслідок ворожого обстрілу сталося влучання боєприпасу в шістнадцятиповерховий житловий будинок з подальшим загоранням квартир на 4 та 5 поверхах.

"О 15:54 пожежу локалізували на площі 220 м кв. Близько 17:00 – ліквідовано.  

На даний час відомо про  загибель 6 осіб, з яких 1 дитина, постраждало 18 осіб. З-під завалів врятовано 2 людей, евакуйовано 86 мешканців. Від ДСНС залучено 96 рятувальників та 18 одиниць техніки. Роботи тривають", - зазначили надзвичайники.

Також мер Одеси Геннадій Туханов повідомив, що під час сьогоднішнього обстрілу ракети потрапили і в один із міських цвинтарів. Зруйновано понад 1000 кв. м території.

Поліцейські документують наслідки обстрілів. Розпочали провадження за частиною 2 статті 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування проводять слідчі Слідчого управління ГУНП в Одеській області. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ