Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

РФ ставить ставки на "Шахеди" - ISW

Російські сили все більше покладаються на безпілотники іранського виробництва у своїй кампанії проти критичної інфраструктури України та, ймовірно, значно виснажили свій поточний запас цих систем.

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Росія скоріш за все буде прагнути подальшої двосторонньої співпраці з Іраном, щоб отримати більшу кількість систем високоточної зброї для використання в Україні, зазначили у звіті. За даними Головного управління розвідки Міноборони України, з вересня росіяни використали біля 660 дронів іранського виробництва "Shahed-131 і -136", зазначає ISW.

Представник ГУР Вадим Скібіцький повідомив, що контракт Росії з Іраном передбачає передачу 1750 безпілотників і що російські сили наразі потребують поповнення своїх запасів після активного використання цих систем у попередні дні. Скібіцький також повідомив, що ГУР має дані розвідки, які свідчать, що Росія отримає чергову партію безпілотників іранського виробництва, відзначили аналітики.

"Російські війська, ймовірно, стали залежати від використання безпілотників іранського виробництва, оскільки вони є дешевою альтернативою більш звичайним високоточним ракетам, запаси яких у російських військових, ймовірно, значно вичерпані", — йдеться в аналітичному звіті.

Як підрахували в Інституті вивчення війни, росіяни використають 1750 іранських безпілотників до травня 2023 року, якщо будуть використовувати їх із інтенсивністю, як у період із вересня по грудень 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ