Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російська авіація зазнає найбільших втрат з початку війни

У суботу російські військово-повітряні сили зазнали найгірших втрат за 14 місяців після того, як два винищувачі та два вертольоти розбилися за загадкових обставин.
Фото - The Telegraph

Про це пише The Telegraph.

Російські Telegram-канали постійно оновлювали дані про літаки, які розбилися в Брянській області Росії біля кордону з Україною. Міністерство оборони Росії не коментувало аварії, кілька з яких потрапили на камеру.

За відсутності офіційного пояснення катастроф авіаційні аналітики та російські військові експерти припустили, що вони були збиті дружнім вогнем чи українською ППО, або вилетіли з неба в авіаційній засідці, яку влаштувала Україна.

Деякі коментатори навіть припустили, що військові літаки могли розбитися в результаті диверсії.

Fighterbomber, проросійський Telegram-канал, який тісно пов’язаний з ВПС Росії, заявив, що це найбільша кількість російських літаків, збитих за один день «з березня минулого року».

Вважається, що Росія втратила чотири бойові літаки за один день на початку березня, а її війська зазнали ще більших втрат у літаках на початку вторгнення.

Російські ЗМІ повідомили, що дев'ять льотчиків загинули в окремих катастрофах, в яких брали участь два вертольоти Мі-8 , винищувачі Су-34 і Су-35.

Видання зазначає, що на озброєнні російських військових було лише 20 таких спеціально обладнаних гелікоптерів. Як і решта військових, російські військово-повітряні сили показали погані результати після того, як Кремль віддав наказ про повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ