Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російські бойовики продовжують обстрілювати українське мирне населення

За даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 8 липня, зазначено, що 6 липня 39-річна жінка отримала вогнепальне поранення на блокпості в Горлівці, - інформують у прес-центріі ООС.

 Жінка розповіла, що пополудні, коли вона стояла на блокпості почула стрілянину та відчула, як куля влучила їй у ногу. Вона додала, що першу медичну допомогу їй надали мирні жителі, а згодом медики швидкої допомоги. Важливо відмітити, що у звіті СММ ОБСЄ не вказаний напрямок з якого вівся вогонь. Також не менш важливим є те, що вогнева активність підрозділів Об'єднаних сил у зазначеному напрямку в той день не зафіксована. 

Водночас, у звіті опублікована застаріла інформація, що 9 червня під вогнем опинилося селище Нова Мар'їнка. На подвір'ї одного з будинків на вулиці Центральна, розірвався снаряд. Власниця оселі розповіла, що отримала струс мозку під час даного інциденту. Необхідно відмітити, що про обстріл цього будинку 9 червня, також повідомлялося і у звіті станом на 14 червня. При цьому інформація, яка зазначена у звітах за 14 червня та 8 липня, має значні розбіжності. Оскільки у звіті за 14 червня не зазначено ніяких ушкоджень жінки, яку саме опитали співробітники патруля СММ ОБСЄ. 

4 липня збройними формуваннями РФ було здійснено обстріл населених пунктів Золоте 5 та Ясне, в результаті яких пошкоджено будинки та декілька квартир в багатоповерхівці. Необхідно відмітити, що вранці того ж дня противник зухвало обстріляв позиції українських армійців, застосувавши при цьому АГС, ЗУ-23 та стрілецьку зброю. Вогонь у відповідь українські захисники не відкривали. 

Поряд з цим, 6 липня, на околиці Первомайська патруль СММ зафіксував пошкоджений газопровід та 3 будинки. У звіті зазначено, що вогонь вівся зі стрілецької зброї. Українська сторона СЦКК стверджує, що вогневу активність напередодні ввечері у зазначеному районі з боку ЗС України не зафіксовано.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ