Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: Розкопки у Буську: археологи знайшли більше 4 000 артефактів
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Розкопки у Буську: археологи знайшли більше 4 000 артефактів

Фото - Краєзнавчий музей міста Буська
Фото - Краєзнавчий музей міста Буська
Фото - Краєзнавчий музей міста Буська
Фото - Краєзнавчий музей міста Буська
Фото - Краєзнавчий музей міста Буська
Фото - Краєзнавчий музей міста Буська
1/3
У Буську, що на Львівщині, завершилась археологічна експедиція Інституту археології Львівського національного університету ім. І. Франка. Науковці проводять розкопки на місці Mалого городища на території Буського парку. Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці Краєзнавчий музей міста Буська.

"Археологічний сезон на Mалому городищі у Буську завершено. Півтора місяця роботи, 120 кубічних метрів викиду, більше 20 зафіксованих об'єктів, 12 могильних комплексів, більше 4000 артефактів, залишки Буської церкви і згарище першого Буського замку, yнікальні речові комплекси XII-XIV століття. Майбутні польові cезони обіцяють бути не менш цікавими", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, археологи у Буську виявили срібну прикрасу, пломбу-печатку та бальзамарій XII ст.

Раніше, на території Малого городища у Буську археологи виявили місцезнаходження першого християнського храму, який функціонував у княжому місті. Під час досліджень, вдалося натрапити на фрагмент керамічного мощення підлоги руського храму.

Також, як повідомляло Гал-інфо раніше, під час досліджень археологи натрапили на надзвичайно багатий культурний шар пізнього середньовіччя.

Археолог Петро Довгань пояснив, що у другій половині ХІV ст, під час польсько-угорської війни на Галичині, це місце, очевидно, було полем битви.

Ґрунтовні дослідження літописного Буська розпочалися 2000 року. Відтоді археологи підняли на поверхню тисячі артефактів. Кожна з археологічних експедицій відкриває незвідані сторінки давнього міста, а артефакти розповідають про життя його мешканців.

Як свідчать археологічні дослідження, місто горіло кілька разів. Свого часу його спалювали Володимир Великий, монголи з татарами, а також і Богдан Хмельницький залишив по собі попелище. Однак щоразу люди відроджували своє місто та розвивали його.

Перша згадка про Буськ датується 1097–1098 р. у літописі "Повість временних літ". Однак археологи, досліджуючи оборонні вали Великого городища, дійшли висновку, що їх спорудили ще у другій половині Х ст., тобто  задовго до першої згадки у літописах. Загалом припускають, що Буськ як центр племінного союзу бужан міг існувати вже у VI столітті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ