Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

САП повідомила про підозру у хабарництві нардепу

17 вересня 2020 року прокурором САП за дорученням Генерального прокурора повідомлено про підозру народному депутату України - члену комітету ВР України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг в отриманні неправомірної вигоди з використанням законних повноважень та обов’язків. Про це інформує прес-служба САП

Дії народного обранця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 та ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України.

Так, в рамках досудового розслідування детективами НАБУ встановлено, що народний обранець у завуальованій формі попросив надати йому через посередника неправомірну вигоду у сумі 13 тис. дол. США за внесення пропозицій до законопроєкту та у подальшому 200 тис. дол. США для підкупу народних депутатів-членів Комітету за голосування за подані ним пропозиції.

У середині серпня поточного року, правоохоронцями зафіксовано факт передачі та отримання народним депутатом через посередника першої частини обумовлених коштів.

26-27 серпня 2020 року була запланована передача другої частини коштів. Проте подальше виконання спеціального завдання було зупинене.

Як вже повідомлялось, 15 вересня 2020 року повідомлено про підозру помічнику народного депутата за ч.5 ст.27 ч.4 ст.368 КК України. Того ж дня Вищий антикорупційний суд застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативною внесення застави у розмірі 1000552 гривень.

Застереження: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ