Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ блокувала механізм нелегальної міграції з Центральної Азії

На Луганщині Служба безпеки України припинила діяльність організованого угруповання, учасники якого займалися незаконним переправленням іноземців через державний кордон з території РФ. Про це інформують у прес-центрі СБУ.
Фото: СБУ

Оперативники спецслужби встановили, що протиправний механізм організували троє мешканців Троїцького району області та кілька росіян. Спільники з Росії підшуковували "клієнтів" - вихідців із однієї з країн Центральної Азії з підвищеною терористичною загрозою.

До нашої країни нелегали потрапляли через Луганщину поза пунктами пропуску, де їх зустрічали зловмисники і супроводжували до кінцевого пункту призначення. Вартість незаконних послуг становила $400 з кожного «туриста»: половину суми вони платили в Росії, решту ‒ після прибуття в Україну. 

Наразі двох учасників нелегальної схеми та чотирьох мігрантів правоохоронці затримали під час чергової спроби перетину державного кордону. 

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру у вчиненні злочину.

Заходи з викриття та блокування незаконної міграції проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ