Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ опублікувала свідчення колишнього очільника "Ізоляції"

Служба безпеки опублікувала окремі елементи свідчень колишнього бойовика терористичної організації «ДНР» Дениса Куліковського, який очолював незаконну в’язницю «Ізоляція», що знаходиться на тимчасово окупованій території Донецької області.
фото - Українська правда

Про це інформує пресслужба СБУ.

Раніше його було затримала контррозвідка СБУ і оголосила йому про підозру одразу за 4 статтями Кримінального кодексу:

  • ст. 149 (торгівля людьми);
  • ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації);
  • ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань);
  • ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Приморський районний суд Маріуполя обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває.

На оприлюднених відеоматеріалах чоловік каже, що працював “інспектором охорони” до грудня 2014 року, після чого був призначений на посаду начальника.

“Я був інспектором охорони, стежив за безпекою, до грудня 2014 року. Після грудня 2014 року був призначений начальником „Ізоляції“. Моя роль полягала в тому, щоб витягнути правдиві, скажімо так, свідчення. Та в подальшому, при кожному допиті завжди були присутні співробітники ФСБ, МДБ, також був лікар, щоб у випадку, якщо людині стане зле, він його відкачав”, - свідчив на відео Куліковський.

Бойовик “Ізоляції” також розповів про тортури, які застосовували до ув’язнених, зокрема, катування електричним струмом. Він наголосив, що тортури застосовувалися до тих затриманих, які відмовлялися співпрацювати.

“До в’язнів застосовували тортури, а саме: „тапік“ - телефонний апарат, його прив’язували або до ніг, або „Док“, який це все робив, він же Симонов Станіслав, він прив’язував до геніталій... Людей саджали або в одиночну камеру, де немає туалету, потім не виводили їх у туалет, давали пляшку, або за наказом Євдокимова Василя, він же „Ленін“, мені надходив наказ поставити людину на добу, щоб вона стояла. Ні годувати, ні напувати, щоб тільки дав свідчення”, - заявив кат “Ізоляції”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ