Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ припинила діяльність конвертцентру із загальним обігом у 500 мільйонів гривень

СБУ
СБУ
СБУ
СБУ
СБУ
СБУ
1/3
Співробітники Служби безпеки України припинили на Дніпропетровщині діяльність конвертаційного центру із загальним обігом у п'ятсот мільйонів гривень, інформує прес-центр СБ України.

Організував конверт у місті Кам'янське (кол. Дніпродзержинськ) місцевий мешканець. Через десять фіктивних фірм зловмисник "обслуговував" понад вісімдесят підприємств з різних регіонів України. Конвертцентр надавав "послуги" з переведення грошей у готівку, мінімізації обов’язкових платежів до держбюджету та штучного формування податкового кредиту. За попередніми оцінками, обіг конвертаційного центру протягом 2015-2016 років становив понад п’ятсот мільйонів гривень.

Під час обшуків за місцем проживання організатора, офісних приміщень та автомобіля співробітники спецслужби спільно з поліцією вилучили більш ніж півмільйона гривень. Правоохоронці також виявили бухгалтерську документацію та печатки фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку з доказами проведення нелегальних операцій.

Накладено арешти на банківські рахунки, що використовувалися конвертаційним центром, на яких знаходиться один мільйон гривень. Ще декілька рахунків заблоковано, здійснюється їх перевірка.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ