Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ спіймала ексбойовика "ЛНР", який втікав з ОРДЛО по українську пенсію

Контррозвідники СБУ затримали у Луганській області колишнього учасника незаконних збройних формувань так званої "ЛНР", який намагався потрапити на підконтрольну українській владі територію регіону для оформлення пенсії.
фото - пресслужба СБУ

Про це інформує пресслужба СБУ.

Встановлено, що він належав до складу угруповання, яке брало активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції в районах Луганська і траси Бахмутка.

За даними слідства, зловмисником є місцевий житель, який у травні 2015 року приєднався до лав бойовиків. Там він займався обслуговуванням ворожої техніки та облаштуванням фортифікаційних споруд.

Згодом зловмисник залишив угруповання через конфлікт з ватажками, які обклали «даниною» своїх підлеглих. Потім він переховувався на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини.

Наразі затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Крім того, перевіряють інформацію щодо причетності колишнього бойовика до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Заходи з викриття і затримання зловмисника здійснювали співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з Національною поліцією та за процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ