Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

СБУ викрила колишнього нардепа-колаборанта, який підтримав росію

СБУ зібрала доказову базу на колишнього народного депутата від забороненої «комуністичної партії України». Напередодні повномасштабного вторгнення росії він був одним з організаторів звернення від так званої міжнародної спілки радянських офіцерів до президента країни-агресора.

У цьому «зверненні» підписанти просили очільника кремля визнати «суверенітет» тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Крім того, протягом 2017-2019 років колишній нардеп брав активну участь у масових антиукраїнських заходах у Москві й агітував за «приєднання» захопленої частини сходу України до рф. Також він виступав за офіційне введення на територію нашої держави військ російської федерації.

Після 24 лютого 2022 року фігурант очікував на швидку окупацію Києва й підбурював своїх знайомих допомагати російським окупантам у разі захоплення столичного регіону.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Колаборанту загрожує тривале тюремне ув’язнення з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ