Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ затримала організаторів масштабної контрабандної схеми

СБУ затримала організаторів масштабної контрабандної схеми
СБУ затримала організаторів масштабної контрабандної схеми
СБУ затримала організаторів масштабної контрабандної схеми
СБУ затримала організаторів масштабної контрабандної схеми
1/2
Служба безпеки України спільно з податковою затримала організаторів центру мінімізації митних платежів та вилучила під час санкціонованих слідчих дій майже 600 тисяч доларів США.

Оперативники спецслужби встановили, що організоване угруповання з понад двадцяти учасників створило протиправний механізм ввезення в Україну товарів широкого вжитку поза митним контролем та без сплати обов’язкових платежів. Ключовими замовниками виступили власники торговельних мереж з Одеси та Харкова. Клієнтами також були фізичні особи-підприємці зі столичного регіону, які займаються реалізацією широкого спектру товарів від будівельних матеріалів до мобільних телефонів.

Правоохоронці задокументували, що ділки закуповували за кордоном брендові товари та ввозили їх дрібними партіями в нашу країну. Транспортування продукції здійснювалось легковим і вантажним транспортом, який знаходився у власності організаторів та їх родичів, а також авіашляхами. В автомобілях зловмисники незаконно перевозили через кордон не тільки товари, але й готівку, приховану у спеціально обладнаних сейфах або в особистих речах учасників угруповання. Фігуранти справи використовували також послуги логістичних компаній.

Розрахунки з клієнтами проводились із використанням реквізитів підконтрольних зловмисникам компаній, зокрема не резидентів без сплати митних платежів. Організатори механізму отримували 0,5-1,5% від суми замовлення.

Після контрабандного ввезення в Україну продукцію направляли в складські приміщення, орендовані організаторами від імені підконтрольних компаній у Києві, Одесі, Харкові, Дніпропетровську, Львові та Хмельницькому.

За незалежними оцінками протягом останніх двох років зловмисники незаконно ввезли товарів на суму понад 150 мільйонів гривень.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених за місцем проживання фігурантів, в орендованих ними складських приміщеннях, а також у складських та торговельних приміщеннях у Києві, Харкові, Київській, Харківській та Одеській області, правоохоронці вилучили 579 тисяч доларів США, а також чорнові записи, печатки, господарські документи, підконтрольних фігурантам підприємств, і комп'ютерну техніку.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 27 і ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, поляк намагався провезти з України до Словаччини 122 пачки цигарок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ